info@vanwilik.nl

Medailles

Bij vanwilik.nl kunt u terecht voor een breed assortiment medailles in verschillende materialen, formaten, uitvoeringen en afwerkingen. Daarnaast bieden wij u een uitgebreide keuze op het gebied van verpakkingen met of zonder logo, gemeente en/of rijkswapen.

Ook heeft u heeft de keuze uit diverse metalen en legeringen. In brons, zilver en desgewenst in goud. Wij bieden u altijd een oplossing passend bij uw budget en wensen.

Wij beschikken over persen met hoge druk, zodat wij alle formaten kunnen persen van klein tot groot. Geperste medailles kenmerken zich vaak door kleine details, scherpe en/of vloeiende lijnen. Voor het persen van medailles zijn stempels nodig. Bij kleine oplages kunnen de stempelkosten soms letterlijk een wat zwaarder stempel op de stuksprijs drukken. Bij al iets grotere volumes daalt de stuksprijs snel. De kosten van stempels zijn mede afhankelijk van het formaat, de detaillering en de hardheid van het materiaal van de te persen medailles. Geperste medailles zijn vaak rond.

Ook bieden wij de mogelijkheid om medailles te gieten. Gegoten medailles kenmerken zich vaak door vloeiende, organische vormen met wat minder kleine details. Voor het gieten van medailles zijn matrijzen nodig. De kosten van deze gietmatrijzen zijn mede afhankelijk van het formaat. Over het algemeen is een gietmatrijs voordeliger dan een set stempels. Deze techniek is aantrekkelijk bij wat kleinere oplages of enkele stuks. Gegoten medailles bieden ook de mogelijkheid van niet enkel ronde medailles, maar ook afwijkende vormen en formaten.

Medailles kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt. Een veel voorkomende techniek is het zogenaamde patineren. De geperste medaille wordt ondergedompeld in een vloeistof, een zogenaamd patina. Daarna wordt de medaille schoongeborsteld. De patina blijft achter op de contourlijnen van het ontwerp. Dat vergroot de zichtbaarheid. Onder afwerking verstaan wij ook het aanbrengen van een dun laagje goud of zilver op bijvoorbeeld een bronzen medaille. De medaille ziet er dan uit als een echt zilveren of gouden medaille. De prijs is echter beduidend lager.

U kunt uw eigen ontwerp aanleveren, maar vanzelfsprekend kunnen onze ontwerpers dat ook voor u verzorgen. Heeft u een eigen ontwerp, schets, foto, of voorbeeld, stuur dit dan mee bij het contactformulier.

Wij leveren aan overheidsinstanties, gemeenten, het rijk, provincies, hulpdiensten, internationale organisaties in binnen- en buitenland, universiteiten, etc.. Onze relaties zijn zonder uitzondering erg enthousiast over de relatief korte doorlooptijd, de scherpe prijzen en korte lijntjes naar hun contactpersoon. Een eerste levering vraagt altijd een iets langere doorlooptijd, vanwege de productie van stempels en matrijzen. Stempels en matrijzen conserveren wij voor toekomstig gebruik. Vervolgorders hebben aansluitend een beduidend kortere doorlooptijd.

Wij leveren GEEN medailles voor sportwedstrijden. Deze worden (bijna) altijd geïmporteerd. Wij produceren enkel en alleen in Europa, conform Europese standaarden en wetgeving. Medailles van edelmetaal worden voorzien van alle wettelijke keurtekens.

Via ons contactformulier kunt u aangeven wat uw wensen zijn, het indicatieve formaat en aantal. Een foto, schets, beschrijving van het dubbelzijdige ontwerp, het soort verpakking hout of kunststof, wel of geen logobedrukking en de gewenste leverdatum. Gebruik hiervoor het contactformulier .

Na ontvangst van uw mail, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.